Stavangerregionen Havn IKS

Close to people
Close to professionals
Close to business
Close to nature

seHavnivå

Beregnet tidevann for

lavvann Lavvann     høyvann Høyvann

Se flere målinger her

Opphavsrett © Kartverket og Meteorologisk institutt.

The tall ships races, Stavanger 2018, organised by Sail Training International.

Siste nytt

Årets siste Viking kommer onsdag.

Skrevet onsdag 20. september 2017 av Stavanger Havn

To cruiseskip besøker Stavanger denne uken. Det ene kommer for åttende og siste gang i år. Det andre har fire besøk igjen denne sesongen.

Les mer

Drøyt tusen briter fredag

Skrevet torsdag 14. september 2017 av Stavanger Havn

Fredag morgen kommer cruiseskipet “Thomson Celebration” til Stavanger fra Flåm og Eidfjord. Det 33.930 brt store skipet er 215 m langt og kan ta drøyt 1.200 passasjerer. De fleste ombord er nok britiske. ”Thomson Celebration” ble bygget i Frankrike i 1984.

Les mer

Et Viking-skip med kurs for varmere strøk

Skrevet onsdag 13. september 2017 av Stavanger Havn

Torsdagens cruiseskip i Stavanger er norskregistrerte ”Viking Sea”. Hun ble tatt i bruk i fjor. Også skipets rederi er nytt og ble startet av nordmannen Torstein Hagen for få år siden. "Viking Sea" er registrert i NIS og har Bergen som hjemby, men rederiet styres fra Sveits. Det fjerde av rederiets søsterskip tas i bruk i neste måned, og seks flere bygges de nærmeste årene. Viking-skipene er prikklike, med sine 47.800 brutto tonn og 227 meters lengde. De opptil 930 passasjerene innkvarteres i utelukkende utvendige lugarer med balkong.

Les mer

Tysk TV-kjendis i Vågen tirsdag

Skrevet mandag 11. september 2017 av Stavanger Havn

Tirsdag kommer tyske "Artania" til Stavanger på ettermiddagsbesøk. Hun er på 44.500 brt, er 230,61 meter lang og kan ta 1260 passasjerer. "Artania" ble bygget som "Royal Princess" i Finland i 1984. Da skipet var ett år gammelt, ble deler av TV-serien "Love Boat" filmet om bord. Da britiske P&O Cruises overtok henne i 2005, var det Prunella Scales, kjent som "Sybil" i komiserien "Hotell i Særklasse", som døpte henne "Artemis". I 2012 ble skipet overtatt av Phoenix-Reisen, og omdøpt til "Artania".

Les mer

Briter i byen mandag

Skrevet fredag 08. september 2017 av Stavanger Havn

Mandag blir det mest britiske dagsturister i Stavanger. Cruiseskipet "Azura" er på årets siste ukelange cruise på Vestlandet.

Les mer

Rolig cruisehelg med to skip på besøk

Skrevet fredag 08. september 2017 av Stavanger Havn

I helgen blir det cruiseanløp i Stavanger både lørdag og søndag. To skip og drøyt tusen utenlandske dagsturister kommer til regionen. Det ene skipet går innom Lysebotn før det kommer til kai i Vågen.

Les mer

Siste travle cruisedag i år

Skrevet mandag 04. september 2017 av Stavanger Havn

Torsdag blir den siste dagen i år med ganske mange cruisegjester i byen og regionen. Da kommer to skip som samlet har plass til sju tusen passasjerer. De fleste ombord er fra det europeiske kontinentet og skal avslutte sine cruise i Tyskland.  Flere hundre av gjestene torsdag ventes å dra på dagstur til Preikestolen.

Les mer

Nytt cruiseskip for siste gang i år

Skrevet mandag 04. september 2017 av Stavanger Havn

Onsdagens cruiseskip i Stavanger er nytt og norsk og kommer på årets siste besøk. Første gang ”Viking Sky” var i Stavanger var 17. mai i år.

Les mer

Travel cruiseuke starter med to skip tirsdag

Skrevet mandag 04. september 2017 av Stavanger Havn

20 anløp gjenstår av årets sesong i Stavanger. Det siste skipet kommer 23. desember. Denne uken  blir det sju anløp. Tirsdag kommer to cruiseskip med nær 6.000 passasjerer. Det blir cruisegjester i byen fra morgen til kveld. Begge skipene er på sine siste Vestlandscruise i år.

Les mer

Stort cruiseskip fredag

Skrevet tirsdag 29. august 2017 av Stavanger Havn

Fredag får Stavanger besøk av det store cruiseskipet "Celebrity Eclipse" på 121.878 brt. Hun er 317 meter lang og dermed blant de lengste cruiseskipene som besøker Stavanger i år. Passasjerkapasiteten er på 2850 og mannskapet teller over tusen. "Celebrity Eclipse" ble bygget i Tyskland i 2010 og har fire søsterskip i samme rederi. Første gang hun var i Vågen var i mai 2013.

Les mer