Stavangerregionen Havn IKS

Close to people
Close to professionals
Close to business
Close to nature

seHavnivå

Beregnet tidevann for

lavvann Lavvann     høyvann Høyvann

Se flere målinger her

Opphavsrett © Kartverket og Meteorologisk institutt.

The tall ships races, Stavanger 2018, organised by Sail Training International.

Siste nytt

Aurora fra aurora borealis i Alta mandag

Skrevet fredag 17. november 2017 av Stavanger Havn

Mandag kommer over 1.500 britiske dagsturister til Stavanger. De er med cruiseskipet ”Aurora”, som er på retur til Southampton direkte uten stopp fra Alta.

Les mer

Vær hindrer cruiseanløp

Skrevet mandag 30. oktober 2017 av Stavanger Havn

Cruiseanløpet Stavanger ventet tirsdag er avlyst. Vær og vind i Nordsjøbassenget er årsaken til at det store cruiseskipet "Queen Mary 2" endrer sin seilingsplan. Hun skulle denne uken ha seilt fra Hamburg til Stavanger og via Oslo tilbake til Hamburg. Men ruskevær gjør at Stavangeranløpet avlyses.

Les mer

Tre tusen tyske turister på to dager

Skrevet onsdag 11. oktober 2017 av Stavanger Havn

De to cruiseskipene som besøker Stavanger denne uken har med  over tre tusen passasjerer. Skipene tilhører samme rederi. I år er første gang rederiet prøver seg med anløp i Stavanger på denne årstiden. Alle skipene AIDA driver er lett gjenkjennelige med sine fargerikt dekorerte, hvite skrog med knallrød kyssemunn i baugen. Rederiet regnes som ett av verdens mest miljøbevisste.

Les mer

Tysker på ukens eneste cruiseskip

Skrevet torsdag 05. oktober 2017 av Stavanger Havn

Lørdag besøker om lag 1200 tyske cruiseturister Stavanger. De kommer fra Olden med "AIDAcara" i ti-tiden. Seks timer senere fortsetter skipet til Oslo. Hun var også på besøk to ganger i september og kommer på årets siste besøk fredag i neste uke. ”AIDAcara”  ble bygget i 1996. Hun er på 38.557 brt, er 193 meter lang og tar 1.300 passasjerer.

Les mer

Tysker på ukens eneste cruiseskip

Skrevet onsdag 27. september 2017 av Stavanger Havn

Ukens eneste cruiseskip i Stavanger er ”AIDAcara”, som kommer fredag formiddag. Denne høsten kommer det omtrent like mange briter og tyskere med de cruiseanløpene som gjenstår i år. Det kan bli over ti tusen totalt. Før har det vært mest britiske cruisegjester på slutten av sesongene. Men i høst har også det tyske rederiet AIDA Stavanger jevnlig på seilingsplanene. Sju anløp gjenstår og fire er med to AIDA-skip. De tre andre anløpene står skip fra tre britiskbaserte rederier for.

Les mer

Tyske turister torsdag

Skrevet onsdag 20. september 2017 av Stavanger Havn

”AIDAcara” har meldt sin ankomst til Stavanger tidlig torsdag morgen. Hun på 38.557 brt, er 193 meter lang, tar 1.300 passasjerer. Som ny het hun bare ”Aida”, da hun i juni 1996 ble overlevert til et rederi som var forløperen til dagens AIDA Cruises. Et par år seilte hun også for Norwegian Cruise Line. I 2001 ble hun omdøpt til ”AIDAcara”, som hun siden har seilt som. Siden da har rederiet fått nye skip nesten hvert år og er nå Tysklands største. Det regnes også som ett av verdens mest miljøbevisste.

Les mer

Årets siste Viking kommer onsdag.

Skrevet onsdag 20. september 2017 av Stavanger Havn

To cruiseskip besøker Stavanger denne uken. Det ene kommer for åttende og siste gang i år. Det andre har fire besøk igjen denne sesongen.

Les mer

Drøyt tusen briter fredag

Skrevet torsdag 14. september 2017 av Stavanger Havn

Fredag morgen kommer cruiseskipet “Thomson Celebration” til Stavanger fra Flåm og Eidfjord. Det 33.930 brt store skipet er 215 m langt og kan ta drøyt 1.200 passasjerer. De fleste ombord er nok britiske. ”Thomson Celebration” ble bygget i Frankrike i 1984.

Les mer

Et Viking-skip med kurs for varmere strøk

Skrevet onsdag 13. september 2017 av Stavanger Havn

Torsdagens cruiseskip i Stavanger er norskregistrerte ”Viking Sea”. Hun ble tatt i bruk i fjor. Også skipets rederi er nytt og ble startet av nordmannen Torstein Hagen for få år siden. "Viking Sea" er registrert i NIS og har Bergen som hjemby, men rederiet styres fra Sveits. Det fjerde av rederiets søsterskip tas i bruk i neste måned, og seks flere bygges de nærmeste årene. Viking-skipene er prikklike, med sine 47.800 brutto tonn og 227 meters lengde. De opptil 930 passasjerene innkvarteres i utelukkende utvendige lugarer med balkong.

Les mer