Stavangerregionen Havn IKS

Close to people
Close to professionals
Close to business
Close to nature

seHavnivå

Beregnet tidevann for

lavvann Lavvann     høyvann Høyvann

Se flere målinger her

Opphavsrett © Kartverket og Meteorologisk institutt.

The tall ships races, Stavanger 2018, organised by Sail Training International.

Cruisetrafikk

skrevet fredag 02. juni 2017 av Stavanger Havn

Cruisetrafikk Stavanger Havn

Ved inngangen til juni gjenstår 139 av de 183 cruiseanløpene Stavanger har på listen for 2017. Cruisesesongen strekker seg i år fra 4. mars til lille julaften. De travleste månedene er fra begynnelsen av mai og til slutten av september.

2017 blir dermed et nytt, godt år for cruisetrafikken, med oppgang i både antall anløp og gjester. For første gang kan Stavangerregionen bli Norges nest største cruisedestinasjon, målt i antall cruisegjester. Sesongen blir i alle fall den nest beste noensinne for Stavanger.

Den samlede passasjerkapasiteten på årets cruiseanløp er på over 370.000. I praksis kan det bety at drøyt 340.000 cruisegjester vil besøke Stavanger og regionen i år, fordi noen av skipene nok også har ledige lugarer. Om prognoser holder stikk blir det ca 10 % flere cruiseanløp og 15 % prosent flere gjester enn i 2016. Da hadde Stavanger 167 cruiseanløp. De brakte 298.000 utenlandske dagsturister til regionen.

Stavanger øker også i år mer enn landet som helhet. Antall anløp øker noe mindre enn gjestetall, men skipene blir stadig litt større og nyere. Dermed er de også noe mer miljøvennlige.

En foreløpig cruiseliste ble laget ved årsskiftet. Den finner du i PDF-format her.

Lurer du på noe, kan spørsmål kan stilles via tlf 5150 1200 eller post@stavanger.havn.no

Navn Ankomst Avgang Fortøyingssted