Stavangerregionen Havn IKS

Close to people
Close to professionals
Close to business
Close to nature

seHavnivå

Beregnet tidevann for

lavvann Lavvann     høyvann Høyvann

Se flere målinger her

Opphavsrett © Kartverket og Meteorologisk institutt.

The tall ships races, Stavanger 2018, organised by Sail Training International.

To moderne cruiseskip tirsdag

Skrevet torsdag 24. august 2017 av Stavanger Havn

Tirsdagens to cruiseskip er meget moderne. De er bare et par-tre år gamle og godt rustet for renest mulig drift både til havs og i havn. Begge er elegant og minimalistisk innredet.

Først ventes "Viking Star", som er blitt stamgjest i Stavanger. Hun er norskregistrert og ble døpt i Bergen 17. mai i forfjor. "Viking Star" er på 47.800 brt,  er 227 m lang og tar drøyt 900 passasjerer, alle i utvendige lugarer med balkong. Etter Stavanger skal "Viking Star" på en ny tur til Østersjøen, med St. Petersburg som østligste havn. Ankomst til Stavanger fra Bergen og Eidfjord er i sjutiden, og kl 14 seiler hun videre til Ålborg.

Viking Star

Når Vikingskipet har fått trossene festet i Skagenkaien, legger "Mein Schiff 3" til Strandkaien. Hun ble bygget i Finland i 2014 og var for første gang i Stavanger tidligere i sommer. ”Mein Schiff 3” er på 99.526 brt, er 293 m lang og kan ta drøyt 2.700 passasjerer. Dette cruiset begynte i Kiel og fortsatte til Bergen, Geiranger og Hellesylt. Etter Stavanger besøkes Kristiansand og København. Slutthavn er Kiel. "Mein Schiff 3" kaster loss kl 1900 og kommer tilbake i mai.

Neste cruiseanløp i Stavanger er fredag, ukens siste.

Mein Schiff 3